NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Komponent: Den største udbyder af DOL

…og den eneste, der udbyder alle grundmoduler på Den Offentlige Lederuddannelse samt en lang række valgmoduler målrettet offentlige ledere.

Fuld lederuddannelse med mere end 30 moduler at vælge mellem

Komponent er den absolut største udbyder af Den Offentlige Lederuddannelse (DOL). Med formel godkendelse fra Uddannelses-og Forskningsministeriets certificeringsråd udbyder Komponent alle tre grundmoduler, en lang række forskellige valgmoduler og det afsluttende specialemodul. Komponent er det eneste uddannelsessted i Danmark, som udbyder en fuld diplomuddannelse i offentlig ledelse.

Som den største udbyder har vi mere end 30 moduler, du kan vælge imellem. Og vi lader os løbende certificere i nye moduler – også inden for dit fagområde. Derfor har vi formentlig det modul, du som leder står og mangler. Se listen over de mange forskellige moduler, Komponent udbyder her. 

Du finder os i nærheden af din bopæl eller arbejdsplads

Siden uddannelsens etablering har vi uddannet mere end 14.000 ledere - og hvert år kommer nye studerende til. I omegnen af 450 nye studerende starter hvert år på DOL på tværs af hele landet. Komponent er leverandør af lederuddannelse på diplomniveau i 1/3 af Danmarks 98 kommuner og indgår derudover i mange forskellige kommunale samarbejder og kompetenceudviklingsforløb. Vi er landsdækkende og leverer offentlig lederuddannelse på diplomniveau på Sjælland, Fyn og Jylland. Samtidig kan du hos Komponent få en fuld DOL eller enkeltstående moduler, der er skræddersyet til din faglige ledelsesopgave eller din kommune, forvaltning og afdeling, og som tager højde for og understøtter jeres strategi. Læs mere her.  

Offentlig lederuddannelse hos Komponent = praksisnær, vidensinformeret og evig aktuel 

Komponent udvikler løbende DOL, så uddannelsen matcher dine behov som offentlig leder og imødekommer udfordringer, som særligt kendetegner den offentlige sektor i dag. Dette løbende udviklingsarbejde understøttes af, at Komponent indgår i en lang række af vidensmiljøer samt formelle og uformelle samarbejder. 

Vi trækker på viden hos og samarbejder med følgende institutioner, som er lige så optaget af den offentlige ledelsesdagsorden som os: VIVE – Det nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, SDU, CBS, RUC, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, DPU og mange af landets professionshøjskoler. Komponent har været direkte involveret i fælles forskningsprojekter med flere af ovennævnte. 

Når det gælder udviklingen af konkrete moduler, trækker Komponent desuden på et bredt netværk af samarbejdsrelationer og faglige miljøer. F.eks. har vi et Advisory Board af kommunale praktikere med fokus på ledelse; her deler vi viden og erfaring med henblik på at kunne levere en opdateret og aktuel lederuddannelse, som imødekommer de krav og forandringer, man oplever som offentlig leder.

Kompetente undervisere med viden om offentlig ledelse

Komponents underviserstab er specialiseret i og opdateret på offentlig ledelse. Til daglig beskæftiger vores undervisere sig med den offentlige sektor som deres primære fokus. 
 

Vil du vide mere?