NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Komponents Dialogteater som kreativ organisationsudvikling

Står I med et dilemma eller en problemstilling, som I ikke ved, hvordan I skal løse? Eller står I over for en forandring, som vil påvirke flere på arbejdspladsen? Hvordan tager I hul på den svære samtale? Med Komponents Dialogteater har I muligheden for at få sat fokus på dilemmaer og problemstillinger på en udviklende og anderledes måde, der kan give jer nye metoder og værktøjer til at løse hverdagens dilemmaer, konflikter eller problemstillinger på.

logo

 

 

 

Komponents Dialogteater trækker jeres virkelighed ind til fælles udforskning. Professionelle skuespillere opfører problematiske situationer eller dilemmaer fra jeres hverdag, og I kommer med løsningsforslag, som skuespillerne med det samme afprøver på scenen. En temadag med Komponents Dialogteater indeholder teater, dialog, oplæg og øvelser - alle er aktive.

Skræddersyet til organisationens behov

En temadag med Komponents Dialogteater kan – efter jeres udviklingsbehov – kombineres med relevante workshops i f.eks. dialogtræning, konflikthåndtering, stresshåndtering, kollegial supervision, værdibaseret ledelse, den lærende organisation, storytelling, mødeteknik, den svære samtale mv. Efter behov indgår der simulerende rollespil med vores skuespillere i workshoppene.

Mød skuespillerne: Læs om Dialogteatrets skuespillere

Eksempler på temadage med Komponents Dialogteater

  • Forandringer og omstillingsprocesser – hvordan gør vi?
  • Værdier i folkeskolen - hvad er god opførsel? Hvilke værdier bygger vi på?
  • Teamsamarbejde og selvstyrende team - hvordan organiserer vi os?
  • Lederrollen - afklaring og afprøvning af roller
  • Samarbejde - hvordan får vi det bedste frem i hinanden?
  • Etik og værdier i ældreplejen - hvad forventer vi af hinanden?
  • Det gode forældresamarbejde på børn og unge-området - hvordan kan vi etablere en god dialog?

Hvordan foregår Komponents Dialogteater?

Dialogteatret dramatiserer jeres hverdag, og der er flere måder at finde de historier, der skal spilles. Vi skræddersyr en dag med fokus på de emner, der er vigtige for jer. Enten fortæller vi historier ud fra dagens tema, eller også har vi på forhånd – i samarbejde med arbejdspladsen – skrevet og iscenesat en historie. Professionelle skuespillere opfører på dagen historierne. De stopper, når konflikten er på toppen. Nu er det publikums tur til at komme med forslag til skuespillernes replikker eller forslag til handlinger, som kan forandre og forbedre situationen.

Video: Se eksempler på dilemmaer fra virkeligheden

Dialogteatret bruger det kreative udtryk som værktøj til dialog, erkendelse og udvikling og skaber derved rammerne om en anderledes og udviklende proces. Anerkendelse, kommunikation, ressourcetænkning og perspektivbytte er teatrets fundament.

Kontakt os

Kunne I være interesserede i at høre mere om muligheden for at få Komponents Dialogteater ud på jeres arbejdsplads? I er altid velkomne til at kontakte vores ansvarlige konsulenter, der er klar til at uddybe mulighederne.

Se også: Toolboxing som kreativt procesværktøj