NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Stærke kompetencer indenfor forvaltning og myndighed

I kommunerne er der fokus på økonomistyring, effektivitet og innovation, og den offentlige sektor omlægger, omstrukturerer og omprioriterer som aldrig før. Hvis kommunerne samtidig skal fastholde sikker drift og god myndighedsudøvelse, bliver god sagsbehandling og korrekte afgørelser afgørende. Men det kalder også på kvalifikationer og kompetencer til at kommunikere svært forståelige sager overfor borgere og kollegaer og at kunne se sin egen faglighed på tværs af egen forvaltning. Forvaltning handler for os om at ’gøre det rigtige rigtigt’ i den kommunale forvaltning.

Derfor har vi samlet Komponents aktiviteter inden for både generelle forvaltningsretlige og mere snært fagjuridiske problemstillinger, der kobler sig til myndighedsudøvelse samt kurser, der fx har fokus på kommunikation og formidling. Fælles for alle aktiviteter er, at de bringer ny lovgivning, aktuelle temaer og vigtige kompetencer sammen for at formidle ny og nyttig viden, der kan bruges i praksis. Du vil også finde aktiviteter, som på grund af ændringer i lovgivningen eller særligt fokus i medierne er aktuelle netop nu. 

Få overblik over aktiviteter i efteråret
Vi har lavet et katalog til dig, der vil have overblik over aktuelle aktiviteter i efteråret. Se kataloget her >>

Kan du ikke finde hvad du søger? Kontakt os, hvis du søger aktiviteter om et bestemt lovgivningsområde, eller hvis du har ideer til nye myndigheds- og sagsbehandlingsforløb. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om, hvordan Komponent kan understøtte kompetenceudvikling i forvaltningen i din kommune.

Tværgående lovgivning

Som administrativ medarbejder i en kommune skal du have brede kompetencer – både i forhold til dit eget område og i forhold til at kunne se, hvordan din faglighed spiller ind på tværs af forvaltningsområderne.

Børn, unge, voksne og beskæftigelse

Bliv klogere på lovgivning og administration indenfor det specialiserede socialområde samt beskæftigelsesområdet med rækken af kurser, der klæder dig på til at sikre god myndighedsudøvelse.

Teknik, miljø og byggesagsbehandling

Bliv klogere på lovgivning og administration indenfor Teknik og Miljø og byggesagsbehandling med denne række af kurser fra Komponent.

Økonomi og ejendomme

I Komponent tilbyder vi en bred og fokuseret portefølje af kurser, uddannelser og temadage målrettet både dig, der er medarbejder, konsulent eller leder i de kommunale økonomifunktioner eller i forvaltningen. Fællesnævneren for alle aktiviteterne er, at fokus er på din praksis og de udfordringer, som du støder på i din dagligdag – uanset om du udfylder en central eller decentral rolle.

Personalelovgivning

På denne kursusliste finder du kurser og temadage, der understøtter dig på det personalejuridiske område, hvad end du har brug for viden om løn- og personaleregler, håndtering af sygefravær, den svære samtaler eller noget helt fjerde.

Service og borgerkontakt

Hvordan kommunikerer du bedst med borgeren, og hvordan udvikler I sagsbehandling og borgerservice i overensstemmelse med borgerens stigende forventninger, digitaliseringen og andre markante udviklingstendenser på området? Komponent har et kursus, der giver dig svaret. 

Kommunikation og planlægning

Sikker drift og god myndighedsudøvelse kræver kvalifikationer og kompetencer til at kommunikere svært forståelige sager og afgørelser overfor borgere og kollegaer på en god måde. Se vores kurser indenfor kommunikation og planlægning her.

Vil du vide mere?

Kontakt os i dag