NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Når ledelse lykkes

Komponent styrker og udvikler ledelse i politiske organisationer med et særligt fokus på kommuner og kommunale ledere. 

Ledelse er et håndværk, der kræver livslang læring. For at lykkes som leder, skal du formå at navigere i et komplekst farvand, hvor du både skal mestre at styre skibet og kunne gå ned i maskinrummet, hvor du kommer tæt på kerneopgaven og ledelse af fagprofessionelle praksisfællesskaber.

I Komponent ved vi, at du som leder står med forskellige udfordringer, afhængig af din ledelseserfaring og dit vilkårs- og mulighedsrum på din arbejdsplads. Derfor tilbyder Komponent praksisnær kompetenceudvikling for ledere på alle niveauer og fagområder

I boksene nedenfor kan du finde vores aktuelle forløb, og i menuen til venstre kan du læse mere om Komponents tilgang til ledelse

Uformel ledelse
Er du teamleder, faglig koordinator, tovholder, planlægger, udviklingskonsulent eller projektleder? Så er du højst sandsynligt leder uden formelt personaleansvar – en af de måske sværeste, mest udfordrende og samtidig mest givende stillinger, der findes i den offentlige sektor. Vi har en række forløb, der klæder dig på til at udfylde rollen som uformel leder.
Som ny leder er din faglige identitet som regel stærk og sikkert fundament at stå på, når alt andet er nyt. Men nu skal du til at finde fodfæste i din nye rolle, denne gang med ledelse som fag. Komponent har en række uddannelser, forløb og kurser med fokus på ledelsesværktøjer, der kan hjælpe dig godt på vej i rollen som ny leder.
Ledelse af faglighed
God faglig ledelse handler om at efterstræbe god ledelse af faglighed og faglige miljøer, og derfor er faglig ledelse relevant for hele ledelseskæden. Komponents forløb om faglig ledelse hjælper dig til at løfte kerneopgaven med blik for, hvordan du leder helt tæt på de medarbejdere og fagprofessionelle, som leverer kerneydelserne.
Ledelsesværktøjer
Ledere skal udvikle sig for at forblive eller udvikle sig som leder. Her har vi samlet et overblik over de ledelsesværktøjer, du gerne vil have i din værktøjskasse.

Den Offentlige Lederuddannelse (DOL)

Vi har siden uddannelsens start i 2008 klædt tusindvis af offentlige ledere på med relevante ledelseskompetencer til at drive og udvikle den offentlige sektor. 

Hos Komponent kan du tage en fuld offentlig diplomlederuddannelse (60 ECTS), og du kan vælge at sammensætte din lederuddannelse, så den passer til dig og dine behov. Vi har mere end 30 moduler at vælge imellem.

Klik her for at gå til Den Offentlige Lederuddannelse >>

Skræddersyede forløb med Komponent

Komponent kan designe og skræddersy ledelsesforløb i tæt samarbejde med din organisation og med udgangspunkt i afdelingens eller kommunens aktuelle strategier og ledelsesudfordringer. Det er også muligt at kombinere flere af vores eksisterende forløb i en samlet pakke, hvor kommunens ledere tilbydes kompetenceudvikling, der matcher deres behov, fagområde og udfordringer. Og fordi Komponent er landets største udbyder af Den Offentlige Lederuddannelse, kan vi tilbyde uddannelsesforløb med eksamen på diplomniveau.

Kontakt os, hvis du vil høre mere om mulighederne for et skræddersyet ledelsesudviklingsforløb med Komponent.