NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Bliv skarp på moms- og afgiftsregler med Komponents momsuddannelse

Med Komponents momsuddannelse får du ny viden og en grundig forståelse for de kommunale momsregler, så du sikrer, at din kommune overholder loven og konterer korrekt.

Komponents momsuddannelse gør dig ikke blot i stand til at konstatere og rette fejl. Den giver dig også kompetencer til at se opgaver, udfordringer og potentialer i en sammenhæng og sætte dem ind i en moms- og afgiftsfaglig kontekst, hvor købsmoms, toldmoms og energiafgifter er tre sider af samme sag.

På Komponents momsuddannelse sikrer vi, at de nødvendige faglige forudsætninger for optimal læring er til stede. Deltagerne kommer 360° rundt om de moms- og afgiftsmæssige problemstillinger og udfordringer, der findes i en kommune, og derved sikrer kommunen en endnu mere korrekt momsmæssig kontering. 

Tag et kursus eller alle tre – du bestemmer selv

Komponents momsuddannelse er opbygget som tre adskilte kurser á én dags varighed med hvert sit fokus og med øje for progression i læring. 

Du opnår optimalt udbytte af forløbet, når du deltager på alle tre kurser, men det er også muligt blot at deltage på en eller to af kursusdagene. Pausen mellem de tre kursusdage giver deltagerne lejlighed til at reflektere over det gennemgåede stof – og mulighed for at få afklaret eventuelle opfølgende spørgsmål på næste kursus. 

De tre kurser i Komponents momsuddannelse udbydes ofte, og du behøver ikke tage dem i en bestemt rækkefølge. Det betyder, at du kan deltage, når det passer ind i dit daglige arbejde.

Grundlæggende moms og afgifter

Lær at skelne mellem de forskellige momsordninger, få overblik over formkravene til momsregnskab og styrk din viden om bogføring af moms ved både køb og salg med dette grundlæggende kursus.

Se detaljer
Gem som favorit
Dato
  • 18.09.2024
Lokation Odense

Moms – toldmoms og energiafgifter

Vil du vide, hvornår din kommune er momspligtig, momsfritaget eller måske lønsumsafgiftspligtig? Så er dette kurset for dig.

Se detaljer
Gem som favorit
Dato
  • 02.10.2024
Lokation Odense

Moms – momsrefusionsordningen

Forstå momsrefusionsordningen fra A-Z og bliv en haj til at anvende momsrefusionsreglerne i din kommune.

Se detaljer
Gem som favorit
Dato
  • 16.10.2024
Lokation Odense

Undervisningen foregår i en kombination af faglige præsentationer, dialog samt casearbejde, så du får mulighed for at prøve din læring af i praksis.

For økonomisk-administrative medarbejdere

Komponents momsuddannelse er for økonomisk-administrative medarbejdere og andre kommunale medarbejdere, der arbejder med økonomi, regnskab, registrering og bogføring af kreditorer, fakturering og/eller angivelse af toldmoms.

Du er også velkommen, hvis du ikke arbejder direkte med økonomi, men alligevel har brug for at øge dit kendskab til momsreglerne. Kurset kan også være relevant for ansatte i regionerne, da momsreglerne i kommuner og regioner har mange fællestræk.
 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.