NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Video: Organisationsudvikling i Rødovre Kommune

Rødovre Kommune er midt i en bevægelse. En fælles udviklingsproces, hvor organisationsforståelse, dialog og kommunikative kompetencer er nøgleordene. Her kan du få et indblik i, hvordan det skræddersyede forløb blev til.

I tæt samarbejde med Økonomi- og analysechef Malene Roost udviklede Komponents konsulenter et skræddersyet uddannelsesforløb for økonomifunktionen, på baggrund af den strategiske intention og inputs fra medarbejderne selv, og med fokus på aktivitet og på effekten af kommunens indsatser.

Forløbet var første skridt på vejen mod en styrket økonomifunktion i Rødovre Kommune, som svar på kommunens forvaltningers udmeldinger om, at økonomifunktionen bl.a. kunne drage nytte af at styrke dialogen.

Jeg har en tro på, at hvis vi skal snakke mere om effekter af vores indsatser, er vi i den økonomiansvarlige funktion nødt til at komme mere ind i det sektorfaglige rum. Og det kræver nogle andre dialoger og en anden indgang til sektorområdet. Nogle redskaber til en anden måde at tale på, udtaler Malene Roost.

Fra tal til strategiske opmærksomhedspunkter

I forbindelse med forløbet står det klart for Malene, at fokus skal flyttes fra tal og budgetter til den ønskede effekt, og derefter en dialog med eksempelvis fagcheferne om, hvilke indsatser, der skal til, for at indfri de strategiske opmærksomhedspunkter.

Vi har en indsats; men hvad vil vi have ud af den indsats? Hvad får vi ud af den?”, spørger Malene retorisk og fortsætter: “I stedet for at have fokus på hvor mange penge vi skal have ind i budgettet, så skal vi måske have nogle dialoger omkring, hvad vi gerne vil opnå. Jeg tror, det er der, vi skal hen, for så kan vi altid bagefter komme tilbage til økonomien. Vi (økonomifunktionen) skal ikke være med til at definere målene, men vi kan hjælpe med, hvilke mål man kan have. Hvordan kan man måle og følge op.