NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Covid-19: Tilbage til en normal hverdag

27.01.2022
Nyheder
Vi glæder os til en normal hverdag fra 1. februar. Vi overholder naturligvis sundhedsmyndighedernes retningslinjer: Nedenfor kan du læse om forholdene, når du skal til undervisning i Komponents lokaler.
Læs nyhed

Vil du lære nyt i 2022? Sådan får du din leder med på idéen

11.01.2022
Tips til din læring
Skal 2022 være året, hvor du endelig kommer afsted på det kursus eller den uddannelse, du drømmer om? Så sørg for at være godt forberedt, når du skal sælge idéen til din leder. Vi guider dig igennem et par af de vigtigste overvejelser her.
Læs nyhed

Otte fordele ved den nye whistleblowerordning – og hvorfor den kan være svær at implementere

10.01.2022
Forvaltning og myndighed
Ledelse og organisationsudvikling
Synes du også, at den nye whistleblowerordning er dyr og unødvendig? Så kan det være fordi, du ikke har fokuseret nok på de muligheder, den bærer med sig. Sådan lyder budskabet fra Kresten Gaub, der er borgerrådgiver i Roskilde Kommune. Han peger her på otte fordele ved den nye ordning.
Læs nyhed

Skab fælles retning med strategisk kompetenceudvikling

14.12.2021
Socialstyrelsen
Strategisk kompetenceudvikling er et af de emner, der endnu engang kommer i fokus, når Socialstyrelsens kursustilbud til socialpsykiatrien fortsætter i det nye år. På det sociale voksenområde i Kalundborg Kommune blev kurset Ledelse af strategisk kompetenceudvikling startskuddet til arbejdet med en strategi for kompetenceudvikling, som skal understøtte sammenhængen i organisationen og implementeringen af den recovery-orienterede tilgang.
Læs nyhed

Fleksibel læring til travle pædagoger i Tårnby  

14.12.2021
Social, sundhed, beskæftigelse
Skole og dagtilbud
Da Tårnby Kommune i efteråret satte mentalisering på dagsordenen i kommunens dagtilbud, valgte de at afprøve videoformatet som et fleksibelt alternativ til det klassiske kursusforløb. Og det er gået så godt, at videoer også i fremtiden bliver et værktøj i kompetenceudviklingen af de travle pædagoger. 
Læs nyhed

Få nye redskaber til arbejdet med borgere med udadreagerende adfærd

13.12.2021
Social, sundhed, beskæftigelse
I Vejen Kommune har man siden 2017 arbejdet med systematisk at klæde medarbejdere, der arbejder med demente borgere, på med redskaber til at håndtere udadreagerende adfærd. Komponent støtter op om medarbejdernes tryghed i arbejdet med et kompetenceudviklingsforløb om udadreagerende adfærd og redskaber til forebyggelse af vold.
Læs nyhed

Styrk dit arbejde med at lede og udvikle teams

30.11.2021
Ledelse og organisationsudvikling
Vil du være skarpere på, hvordan du etablerer, udvikler og leder teams til gavn for opgaveløsningen? Så tilmeld dig Teamledelse i den offentlige organisation, der er et af de spændende valgmoduler på Den Offentlige Lederuddannelse.
Læs nyhed

Strategisk ledelse er også for dig, der leder tæt på borgeren

16.11.2021
Strategisk ledelse er ikke kun en disciplin for dem, der udvikler de første anslag i en strategi. Som decentral, driftsorienteret og borgernær leder spiller du en vigtig rolle for, at strategierne kommer ud at leve. Samtidig kan den strategiske tilgang til ledelse styrke dig i dit eget lederskab. Her kan du blive klogere på hvordan.
Læs nyhed

Nyt kursus: Få styr på sagsbehandlingen og mere ro i maven på det specialiserede voksenområde

29.09.2021
Social, sundhed, beskæftigelse
Sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, socialrådgiver eller noget helt fjerde? Du og dine kollegaer kan komme med vidt forskellige uddannelsesmæssige baggrunde ind i arbejdet som sagsbehandler på det specialiserede voksenområde. Nyt kursus fra Komponent sætter fokus på den vigtige fælles viden, I skal have for at få ro i maven og lykkes i hverdagen.
Læs nyhed

Tillykke med budgetforliget – skal vi tage arbejdshandskerne på?

28.09.2021
Når landets kommuner senest den 15. oktober har godkendt budgetterne for 2022, står et færdigstøbt Komponent klar med potente synergier og en bred vifte af kompetencer, erfaringer og fagligheder, der hjælper kommunerne i mål med de stærke ambitioner.
Læs nyhed