NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

Den 21. januar 2021 besluttede KL's bestyrelse at fusionere COK, KLK (KL's Konsulentvirksomhed) og KL Ledelsespolitik i en ny virksomhed: Komponent – Kommunernes Udviklingscenter. Komponent er en forening ejet af alle de danske kommuner, som har til formål at:
 
understøtte og udvikle kommunestyrets opgaveløsning til gavn for fællesskabet og borgerne. Komponent er kommunernes udviklingscenter, der med viden om den kommunale praksis udvikler konkrete aktiviteter og tilbud, som understøtter en effektiv kommunal sektor.
 
være kommunernes og andre offentlige institutioners samarbejdspartner i forhold til styring, kvalitetsudvikling, ledelse, rekruttering og organisering.
 
Se Komponents bestyrelse her

Komponent leverer komponenterne til udvikling af kommunerne og de kommunale politikere, ledere og medarbejdere. Vi vil:

  • sikre, at viden, erfaringer og nye idéer deles på tværs af kommunerne til gavn for borgerne.
  • sikre ambitiøs kompetenceudvikling af de kommunale ledere og medarbejdere, der skal løfte kerneopgaverne og drive udviklingen af velfærden.  
  • udvikle ledelsen og skabe helhelhedsorienterede løsninger i samarbejde med kommunerne, så det matcher deres udfordringer og behov.

I tæt samspil med KL skal Komponent facilitere tilbud, der aktiverer den viden, som opsamles på tværs af den kommunale sektor, så erfaringer og nye ideer deles hurtigere mellem kommunerne.

Læs mere om etableringen af Komponent i denne pressemeddelelse

Komponent understøtter både ledelsesudviklingen og den faglige udvikling på alle områder. Vi bidrager til implementering af aktuelle velfærdsreformer og oversætter nye behov til praksisnær rådgivning, uddannelse og kompetenceudvikling. Vi udvikler hele tiden nye ydelser og aktiviteter i takt med kommunernes aktuelle behov

Komponents konsulenter og underviseres fagligheder dækker hele den kommunale palet. Det giver os både en faglig dybde og mulighed for at levere kompetenceudvikling og rådgivning på tværs af fagområder. Samtidig gør det os i stand til at samarbejde med kommunerne fra de spæde ideer opstår, til løsningerne er implementeret i praksis – og delt på tværs af kommuner.

Læs mere om Komponent på www.komponent.dk


Kontorer

Vi har seks kontorer i Aalborg, Aarhus, Vejen, Odense, Næstved og Herlev.

T: 8779 6300 (hovednummer)
E: hej@komponent.dk

EAN: 5790000380008
CVR: 55835217 

Aarhus
Hedeager 5, 1. sal
8200 Aarhus N

Aalborg
Gasværksvej 24, 3. sal
9000 Aalborg

Odense
Schacksgade 39
5000 Odense C

Herlev
Lyskær 3ef, 1. sal
2730 Herlev

Næstved
Kasernevej 20, 2. sal
4700 Næstved

Vejen
Jyllandsgade 12
6600 Vejen

Med etableringen af Komponent har vi desuden adresse i KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S