NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Nyt samarbejde skal hjælpe opsagte kommunale og regionale ledere og medarbejdere videre i nyt job

Et nyt samarbejde mellem AS3 og COK - Center for Offentlig Kompetenceudvikling sikrer fokus på både genplacering og kompetenceudvikling af opsagte medarbejdere. Ambitionen er at få medarbejderne i nyt job allerede i opsigelsesperioden.

Vejen til det næste job er blevet markant nemmere for opsagte ledere og medarbejdere i landets kommuner og regioner. AS3 og COK tilbyder nu sammenhængende forløb, hvor genplacering og kompetenceudvikling går hånd-i-hånd, og hvor alle aktiviteter vel at mærke sker i løbet af opsigelsesperioden.  

En sammenhæng mellem genplacering og kompetenceudvikling sikrer, at ledere og medarbejdere ikke bare kommer i nyt job, men også kommer i det rigtige job, som svarer til ens erfaringer, kompetencer og jobønsker, siger Christina Nüssler, chefkonsulent i COK. 

AS3 og COK er begge landsdækkende virksomheder, og ifølge Christina Nüssler kræver det stor viden og erfaring at kunne tilrettelægge integreret kompetenceudvikling og jobrådgivning, særligt set i lyset af, at aktiviteterne skal gennemføres i løbet af en relativt kort opsigelsesperiode. 

Personalepolitisk nytænkning og økonomisk sund fornuft 

Som en del af samarbejdet vil AS3 og COK inspirere kommuner og regioner til personalepolitisk nytænkning og sikre, at opsigelser sker på en værdig måde for alle involverede. 

Set fra både et lokalt og samfundsmæssigt økonomisk perspektiv er det ligeledes interessant, at kommuner og regioner kan undgå at sende opsagte ledere og medarbejdere ud i arbejdsløsheden.

Det er vores erfaring, at en målrettet indsats både på kompetenceudvikling og genplacering i opsigelsesperioden betyder, at opsagte ledere og medarbejdere ikke når at blive arbejdsløse, men genplaceres i nye jobs i løbet af 3-6 måneder. Dette er både personalepolitisk og økonomisk sund fornuft, siger Finn Lund Andersen, markedsdirektør i AS3. 


Et kompetent makkerpar  

AS3 er Danmarks førende genplaceringsvirksomhed og rådgiver årligt ca. 5.000 opsagte medarbejdere, ledere og direktører med henblik på at finde nye jobs. COK tilbyder kompetenceudvikling til medarbejdere og ledere i den offentlige sektor. COK gennemfører årligt kompetenceudviklingsforløb i form af videreuddannelse, konsulentforløb, kurser og temadage for mere end 25.000 offentlige ledere og medarbejdere. 

Vil du vide mere?

Kontakt os, hvis du vil vide mere om, hvordan vi kan hjælpe opsagte medarbejdere videre i det rigtige job.