NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Er det nu, du skal i gang med din Sundhedskommunom?

Med den nye uddannelse til sundhedsadministrativ koordinator godt på vej, er det vigtigere end nogensinde, at du som lægesekretær føler dig up to date og godt rustet til dit job. Samtidig har den nye overenskomst gjort det lettere end nogensinde at komme afsted på en Sundhedskommunom, fordi du ikke skal konkurrere med kollegaerne om kursusbudgettet. Så selvom du har travlt, er nu måske et godt tidspunkt at kigge nærmere på uddannelsens mange spændende moduler?

Godt rustet til et spændende arbejdsliv

Sundhedskommunom er en kompetencegivende uddannelse på akademiniveau, som er skræddersyet til din hverdag som lægesekretær. Med uddannelsen får du en sundhedsfaglig videreuddannelse, der giver dig faglige og metodiske kvalifikationer til at analysere og vurdere administrative og sundhedsfaglige problemstillinger. Derudover får du kompetencerne til at indgå i udviklingsprocesser og nye samarbejdsrelationer. Med andre ord: Sundhedskommunom ruster dig til dagens og morgendagens opgaver og hjælper dig til at få sat dit navn på de mest spændende opgaver.

En Sundhedskommunom består af tre obligatoriske moduler, to valgmoduler og et afgangsprojekt. De tre obligatoriske moduler er: 

  • Sundhedsvæsenet - struktur, jura og økonomi
  • Patientforløbskoordinering, kommunikation og psykologi
  • Kvalitet, patientsikkerhed og metode.

Fleksibel uddannelse tæt på din praksis

På Sundhedskommunom går du på arbejde, mens du uddanner dig. Det betyder, at du altid kan relatere din nye viden til din egen hverdag. 

En fuld Sundhedskommunom består af:

  • 3 obligatoriske moduler
  • 2 valgfrie moduler
  • 1 afgangsprojekt

Du kan tage modulerne i den rækkefølge, du har lyst til, dog skal du have bestået både obligatoriske og valgfrie moduler, før du kan gå i gang med dit afgangsprojekt. 

Du finder links til obligatoriske og valgfrie moduler samt afgangsprojektet i menuen i venstre side. Her kan du også læse mere om uddannelsen, finde optagelseskrav osv.

Vil du i gang i foråret 2022? 

Så tag en snak med din leder allerede i dag. Den Regionale Kompetencefond dækker lige nu hele uddannelsesudgiften, uanset om du tager enkelte moduler eller hele uddannelsen.

Komponents studievejledere sidder klar til at hjælpe

Sundhedskommunom har studievejledere over hele landet, som kan svare på dine spørgsmål, rådgive dig om dit valg af moduler og fortælle mere om, hvordan du sikrer balancen mellem studie-, arbejds- og familieliv.

Kontakt