Flere finansfolk søger mod det offentlige
Artiklen er oprindeligt bragt i Magasinet Finans >>
Susanne Andersen har været boligrådgiver i Bikuben og BG Bank, der for længst er blevet en del af Danske Bank. Hun kan lide at arbejde med boligområdet, og har også for nogle år siden taget ejendomsmægler-uddannelsen. Men i november 2013 sluttede 33 års karriere i bankverdenen, da hun i lighed med en del andre modtog en fyreseddel af banken.
Selv om hun havde passeret de 52 år, og det ikke ligefrem vrimlede med job i finanssektoren, gik hun ikke ledig i særlig lang tid.
”Finansforbundets arbejdsmarkedskonsulent Morten Knudsen Stick fortalte mig om det modul af kommunom-uddannelsen, man kunne tage, og som ville give erfarne bankfolk som mig gode muligheder for at få job inden for det offentlige. Da jeg altid godt har kunnet lide at efteruddanne mig, besluttede jeg mig for at tage uddannelsen”, fortæller Susanne Andersen.
Efter at have bestået modulet ”Forvaltning i kommuner og regioner” søgte hun flere job i kommuner og andre offentlige instanser. Og det førte forholdsvis hurtigt til et nyt job.
”I januar 2015 begyndte jeg at arbejde her i Skats Ejendomsvurdering i Frederikssund. Jeg sidder i en specialgruppe, hvor vi behandler sager om fradrag for jordværdier, så emnemæssigt er det ikke langt fra det, jeg arbejde med i banken”, smiler hun.
Hverdagsjura og økonomi
Modulet ”forvaltning i kommuner og regioner” udbydes af Center for Offentlig Kompetenceudvikling (COK) i samarbejde med Finansforbundet. Der er tale om et seks ugers forløb med undervisning to dage om ugen og et stort læsepensum ved siden af. Modulet er på akademiniveau og er en del af kommunom-uddannelsen.
”Modulet består af hverdagsjura, for eksempel om offentlighedsloven og forvaltningsloven, og om økonomi, hvordan Finansloven har indflydelse på kommunernes og regionernes økonomi, og kursisterne får også indsigt i den økonomiske del af sagsbehandlingen”, fortæller Peter Rugholm, der underviste det seneste hold på COK fra september-november.
Han var imponeret over de tidligere bank-og realkreditansattes indstilling.
”Jeg oplevede holdet som meget nysgerrigt og engageret, og allerede på kursets første dag var folk ufatteligt åbne, da jeg spurgte ind til deres kompetencer for at få en idé om, hvad de kunne. Bank- or realkreditansatte kender til mange emner og besidder en del af de kompetencer, der er brug for inden for den offentlige sektor”, siger Peter Rugholm, der til daglig er ansat i Egedal Kommune.
Et supergodt tilbud
Andrea Jacobsen, der i foråret blev afskediget af Nykredit efter 21 år som assisterende erhvervsrådgiver i banken, deltog på det pågældende hold.
”Finansforbundets tilbud om kurset i forvaltning i kommuner og regioner er supergodt. Det har været et spændende og lærerigt forløb med et rimelig højt fagligt niveau, som har krævet en del hjemmearbejde. Men når man har viljen, vil man også komme godt igennem”, siger Andrea Jacobsen, der ved redaktionens slutning endnu ikke havde modtaget tilbagemelding på den afsluttende eksamensopgave, hun afleverede i begyndelsen af november.
”Jeg kan godt anbefale andre ledige finansfolk at tage modulet fra kommunom-uddannelsen”, tilføjer hun.
Andrea Jacobsen, som er 55 år, er nu i gang med at søge job.
”Tidligere fokuserede jeg kun på job i den finansielle sektor, men nu holder jeg også skarpt øje med stillinger i den offentlige sektor. Jeg har fået et billede af, hvordan en kommune er bygget op og fungerer med forvaltninger med videre, og der er væsentlig flere stillinger i det offentlige, som jeg går efter, end før jeg tog kurset hos COK”, siger Andrea Jacobsen.