NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Kursus i bæredygtigt byggeri

Kommunerne har via deres klimaplaner forpligtet sig til at bidrage til at reducere deres CO2-udledning. Bygninger, broer og veje står for ca. 30 pct. af Danmarks CO2-udledning. Få viden om, hvordan bæ

Kommunerne har via deres klimaplaner forpligtet sig til at bidrage til at reducere deres CO2-udledning. Bygninger, broer og veje står for ca. 30 pct. af Danmarks CO2-udledning. Få viden om, hvordan bæredygtighed kan integreres i alle faser af det kommunale byggeri og konkrete værktøjer til at fremme og kommunikere det bæredygtige byggeri.

Landets kommuner har i flere år haft fokus på energioptimering og reduktion. Nu er tiden kommet til byggeriet – både vedligehold, renovering og nybyggeri. Hvordan stiller du krav til bæredygtighed i udbud, processer og valg af materialer? Hvordan dokumentere og kommunikere du om det bæredygtige byggeri? Og hvordan sikrer du, at du arbejder med ”bæredygtighed” i overensstemmelse med internationale, nationale, kommunale og branchespecifikke krav og forståelser? Det kan du lære på dette kursus!
Kursets indhold
Kurset løber over tre dage og består af både oplæg, dialog og case-arbejde, hvor du kan arbejde med en konkret opgave. Kurset er praksisnært. Det vil sige, at vi arbejder med muligheder, løsninger og krav i alt fra planlægning til opførsel og dokumentation.
Dag 1 - Bæredygtigt byggeri, hvad betyder det i praksis?

Vi skaber en fælles forståelse for miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed
Vi ser hvordan andre har arbejdet med sociale indsatser, vi får biobaserede materialer i hænderne og diskuterer potentialer og risici ved genbrug og genanvendelse af materialer. Vi definerer konkrete tiltag for bæredygtighed.

Dag 2 - Bæredygtighed i byggeriets processer og værktøjer

Vi arbejder med, hvordan konkrete bæredygtighedstiltag integreres i byggeriets processer og værktøjer. Vi ser på behovet for bæredygtighedskompetencer i projekterne, og hvordan det spiller sammen med byggeriets roller og organisering.

Dag 3 - Dokumentation og kommunikation af bæredygtigt byggeri

Vi ser på kommunale, nationale og EU’ krav til bæredygtighed i byggeriet og undersøger, hvad det stiller af dokumentationskrav og krav til den kommunale bygherre.
Det lærer du
På kurset får du både ny viden og konkrete værktøjer og metoder, du kan bringe i spil dagen efter kurset er slut. Efter kurset kan du således:
• Integrere bæredygtighed i alle faser af det kommunale byggeri.
• Navigere i komplekse krav til bæredygtighed, både på kommunalt, nationalt og EU-niveau
• Håndtere bæredygtighedskrav – til byggeriet og dig som projektleder
• Fremme miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed i dine byggeprojekter.
• Dokumentere bæredygtighedstiltag og valg i byggeriet
• Kommunikere bæredygtighed i byggeriet uden at greenwashe
På kurset får du mulighed for at arbejde med din egen bæredygtighedscase og god mulighed for sparring og vidensdeling med andre kommunale projektledere

Undervisere/ Oplægsholdere

Anne Møller Lagerberg, tidligere afdelingsleder i miljø og teknik i Århus Kommune, i dag selvstændig rådgiver med fokus på det bæredygtige byggeri (link ti LI profil og CV))
Bo Christian Lagerberg, ekspert i bæredygtighedsrådgivning og er specialiseret i bygherre- og investorrådgivning (link til LI profil og CV)

Målgruppe

Kurset henvender sig til kommunale projektledere, der ønsker at styrke deres kompetencer inden for bæredygtigt byggeri og forberede sig på fremtidens krav og udfordringer

Gem som favorit

Vil du vide mere?

Kontakt os i dag