NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Mød en kommunomstuderende

Mie Hoff er en af de 190 studerende som begyndte på Kommunomuddannelsens obligatoriske modul ”Forvaltning i kommuner og regioner” i januar 2015. Vi har fået lov til at følge Mie på hendes vej gennem uddannelsen, og hun vil dele sine erfaringer og oplevelser med os.

For de allerfleste er Forvaltning i kommuner og regioner det første modul på uddannelsen, og det er det også for Mie.

Læs, hvordan det går Mie på hendes først Kommunommodul: Balance i studie, arbejde og fritid

Hvem er Mie?

Mie er 31 år bor i Næstved og har to børn - en pige på 4 år og en dreng på 1½ år.Hun er udlært og arbejder i Vordingborg Kommune i Distrikt Præstø. Det er en decentral afdeling, som bestå af to plejeenheder nemlig i Bårse og Præstø. Kommunomuddannelsen tager hun selvfølgelig hos COK i Næstved.

Mies forventninger til Kommunomuddannelsen

- Jeg forventer, at jeg får bygget noget viden op og får redskaber, som jeg kan bruge i mit daglige arbejde. Jeg forventer også kompetente underviserer, der har noget at byde ind med, og noget de kan give os. Og at jeg bliver en del af et socialt netværk med de øvrige studerende, siger Mie.

Til gengæld er Mie klar til at yde sit for at få et godt forløb. Ud over undervisningen bruger hun 8-10 timer om ugen på at læse, og nu hvor de skal i gang med gruppeopgaver, forudser hun, at det godt kan bliver mere. Mie læser om aftenen og i weekenden – hendes to børn kommer i seng senest kl. 20, så det er efter kl. 20, Mie har tid til det.

På tredje undervisningsdag kan Mie allerede fortælle, at hun er mere bevidst om tavshedspligten og om, hvordan man skal behandle personlige oplysninger.

- Jeg sidder jo et sted, hvor vi har borgere og oplysninger om dem, og vi har kontakt med pårørende.

Mies arbejdsdag

Mie starter sin dag i afdelingen i Bårse og arbejder der en time, inden hun kører videre til plejecentret i Præstø, som er den største afdeling med administrationen for begge. Hun arbejder med vagtplaner, løn, økonomi, telefon, statistikker fx belægningsstatistik, nye medarbejdere, alarm, bestilling af varer osv.

- Jeg er rigtig glad for at arbejde i en decentral afdeling, her er mit arbejde meget varieret og jeg mener at det er en stor fordel, for man får snust til mange ting og bliver nok mere omstillingsparat, mener Mie.

Hver mandag morgen er der afdelingsmøde på plejecentret i Præstø, og hvis der er noget fra studiet, som er relevant kollegerne, så er det her Mie fortæller om det.

Fandt jobbet, mens hun var elev

Mens Mie endnu var elev, blev der slået en stilling op på plejecenteret, og den søgte hun. I første omgang lykkede det dog ikke for hende at få den, for det var jo ikke en elev, men en kontorassistent de skulle bruge. Mie var vedholdende og argumenterede godt for sig, og det endte med, at hun havde de sidste 6 måneder af sin elevtid hos Distrikt Præstø og blot gik over i en almindelig ansættelse, da hun havde afsluttet elevtiden.

Kommunomuddannelsen en selvfølge

Da der skulle skrives kontrakt, var Mie opmærksom på tilbudspligten, som siger, at hun skulle tilbydes Kommunomuddannelsen inden for to år. Og for Mie har det aldrig været til diskussion, om hun skulle tage en Kommunomuddannelse. Kommunomuddannelsen kom med i kontrakten, og nu passer det for både Mie og arbejdspladsen, at hun starter. Aftalen er, at hun fortsætter og tager uddannelsen uden pauser, så hun bliver Kommunom i sommeren 2017.

- Jeg mener, at det er det nemmeste og det bedste at holde på nu, hvor jeg er startet, det kan blive meget sværere, hvis jeg først begynder at holde pauser, siger hun.

Det er endnu for tidligt at sige, hvilke valgmoduler Mie vil vælge, men hun synes at det forvaltningsretlige er spændende, men når nu hun kommer til psykologi, kan det jo være, at det åbner helt andre interessante muligheder. Hun arbejder også med personale, så det kan også være en mulighed.