NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Projektgodkendelser efter Varmeforsyningsloven - grundlæggende

Regeringen har sat et mål på 70 pct. CO2-reduktion i 2030 og det er i høj grad energiområdet der skal lede vejen.

For at kickstarte denne omstilling indgik regeringen i 2000 en bred klimaaftale på energi og industri og siden er der løbende kommet ny lovgivning, strategier, revideret vejledninger, tilskudspuljer mv. på energi- og varmeområdet. Alle med stor betydning for kommunernes arbejde med strategisk energi- og varmeplanlægning. Regering planlægger flere tiltag på dette område i de kommende år, da alle virkemidler for at nå regeringens klimamål skal være vedtaget i 2025.

Varmeplan Danmark 2021 Ålborg Universitet peger på at den fremtidige energi- og varmeforsyning, der skal understøtte kommunernes DK2020 klimamål, består af et mix af flere forskellige grønne energikilder (geotermi, sol, vind, varmepumper, biogas, power-to-x mv.) og kræver en omfattende elektrificering af samfundet.

Kommunerne har et stort ansvar for at drive den grønne omstilling af varmesektoren og den fremtidige forsyningssikkerhed på den mest omkostningseffektive måde. Den fremtidige energi- og varmeplanlægning kræver langsigtede og strategiske valg. Det handler om et sammenkoblet og digitalt energisystem, fokus på energieffektivisering og energirenovering, samt kendskab til lokale forhold og koordinering med alle relevante aktører (forsyninger, netselskaber, virksomheder, borgere, brancheforeninger, organisationer mv. Strategisk energi- og varmeplanlægning er vejen frem. Myndighedsbehandling af projektgodkendelser handler derfor både om korrekt myndighedsbehandling men også om at have det lange lys på i forhold til den grønne omstilling.

Komponent har fokus på den grønne omstilling og tilbyder en introdag til varmeforsyningsloven og projektbekendtgørelsen for nye medarbejdere indenfor energiplanlægning.

Efter kurset vil du have viden om og indsigt i hvordan du administrer og behandler projektforslag i overensstemmelse med lovgivning og den fremtidige forsyningssikkerhed i kommunen.

Undervisere/ Oplægsholdere

Advokat, partner og phd, Pernille Aagaard Truelsen, Energi og Miljø

Målgruppe

Kursus for nye medarbejdere indenfor energiplanlægning.

Kommunale planlæggere og sagsbehandlere, der arbejder med varmeplanlægning i et strategisk perspektiv og de kommunale byggemyndigheder som har ansvaret for projektgodkendelser af kollektive varmeforsyningsanlæg efter varmeforsyningsloven.

Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristen, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.
Gem som favorit

Vil du vide mere?

Kontakt os i dag