Kursus i sundhedsfarlige boliger; fugt, svamp og skimmel
- Kursus
- Økonomi for ikke-økonomer
- Byggeri, ejendomsdrift og bolig
- Jura og myndighedsforvaltning
Behandler du sager om fugt, skimmel og andre sundhedsfarlige forhold i boliger? Så deltag på kurset og få overblik over lovgivning og proces samt værktøjer til at sikre korrekt sagsbehandling.
Klimaforandringerne medfører øget nedbør og derfor får flere boliger vandskade. Vandskade resulterer ofte i skimmelsvamp, som gør boligerne sundhedsfarlige at opholde sig i.
Efter byfornyelsesloven har kommunalbestyrelsen pligt til at føre tilsyn med bygninger, som bruges til bolig eller ophold samt gribe ind, hvis bygningerne er sundheds- eller brandfarlige. Det kan være på grund af fugt, skimmelsvamp og andre indeklimaproblemer som pcb, asbest eller ophobning af affald, manglende installationer o. lign.
Hvad er kommunens rolle og ansvar? Deltag på kurset og få styr på:
De juridiske og praktiske procedurer efter byfornyelsesloven og retssikkerhedsloven samt relevante bestemmelser om genhusning og økonomisk hjælp til de berørte borgere.
Procedurer for behandling af problematikker i forbindelse med kommunens stillingtagen til, om der foreligger sundhedsfare. Herunder brug af ekstern teknisk bistand, retningslinjer fra Styrelsen for Patientsikkerhed om skimmelsvamp mv. samt problematikker ifm. den praktiske tilrettelæggelse af sagsbehandlingen.
Mulighederne for statslig refusion efter byfornyelsesloven i relation til kommunens indsatser over for de sundhedsfarlige boliger. Herunder refusion fra de to statslige tilskudspuljer, Pulje til Landsbyfornyelse, der retter sig mod indsatser i byer med færre end 4.000 indbyggere og i det åbne land og Pulje til Bymidter, der retter sig mod indsatser i bymidter i byer med mellem 4.000 og 20.000 indbyggere samt ø-kommunerne Læsø, Samsø, Ærø og Fanø.
For at gøre kurset så praksisnært som muligt gennemføres kurset som en kombination af oplæg og diskussion med afsæt i konkrete problemstillinger fra deltagerne.
Det lærer du
Det er målet, at du efter kurset har fået et bedre overblik og en større sikkerhed i sagsbehandlingen, fordi du nu har:
Overblik over kommunens rolle og ansvar
Overblik over de retlige rammer
Indsigt i de juridiske procedurer og faldgruber
Viden om den praktiske håndtering af sager og typiske problemstillinger
Overblik over mulighederne for statslig refusion fra puljer under byfornyelsesloven
Underviser
Konsulent, cand.jur. Pia Scott Hansen (link til LI
Kommunale medarbejdere, som arbejder med håndtering af sundhedsfarlige boliger, herunder også medarbejdere fra socialforvaltningen, der arbejder med udsatte familier, hvor boligen bl.a. er problemet.