Fra tændstikmænd til toptjekkede tegninger
Trafikplanlægger, tilsynskonsulent, økonomichef, pædagogisk vejleder. Selvom deltagerne på grafisk facilitering kom fra vidt forskellige baggrunde, har de én ting til fælles:
Ingen af dem kan tegne.
Ligesom for de fleste andre af os, er tegnelysten gået i stå i femårsalderen, og oftest er det blot tændstiksmænd og kruseduller, der kommer ud, når de griber tuschen.
Heldigvis betyder det ikke så meget, når man arbejder med grafisk facilitering. Faktisk er Komponents underviser på forløbet, Katrine Brenner, heller ikke en dygtig tegner. Men hun er en dygtig formidler og facilitator, og hun har erfaret, at det er nemmere at komme igennem med et budskab, når man tegner samtidig. Simpelthen fordi man fastholder tilhørernes opmærksomhed og sætter billeder på de samtaler, man har.
I det lys handler grafisk facilitering nærmere om at lære at lave nogle simple og veldefinerede figurer, som man træner og sætter sammen på forskellige måder. Der er mere tale om en form for værktøjskasse end et egentligt tegnekursus, fortæller hun om forløbet.
På kurset i grafisk facilitering, som blev afholdt i juni måned, blev det da også hurtigt tydeligt, at man kan komme rigtig langt uden kunstneriske færdigheder. Se bare, hvor gode deltagerne blev på blot en dag.
Vil du også lære teknikkerne?
På Komponents kursus får du en introduktion til grundlæggende tegneteknikker, og allerede et par timer efter vil du være bedre til at bruge grafiske virkemidler. Du vil hurtigt opleve, hvor stærk en effekt, det har på tilhørerne, når du anvender grafisk facilitering i din præsentation.
Endagskurset er for alle, der afholder møder og workshops med medarbejdere, kollegaer eller borgere. Du kan f.eks. være leder, HR-konsulent, projektleder, procesfacilitator eller jobcentermedarbejder.
Grafisk facilitering
Styrk din formidling med nye visuelle virkemidler. Kurset er for dig, der er projektleder, proceskonsulent eller på anden måde arbejder med formidling eller facilitering.
- 04.11.2025
- 04.11.2025