NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Magtanvendelse voksne: ny lovgivning og dens betydning i praksis – temadag

Kursusdatoer
  • Scandic Odense, Hvidkærvej 25, 5250 Odense SV
    27. marts 2025 kl. 9.00 - kl. 15.15
Når du vælger startdato og sted opdateres pris, informationer og tilmeldingslink automatisk.
Datoer
Scandic Odense, Hvidkærvej 25, 5250 Odense SV
27. marts 2025 kl. 9.00 - kl. 15.15
Pris: 2.350 kr.
Tilmeldingsfrist10.02.2025. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Forløb tilpasset arbejdspladsen
Gem som favorit

Program

Dag 1
  • 09:00
    Morgenmad
  • 09:30
    Velkommen og formiddagens program
    Folketinget vedtog den 4. juni 2024 forskellige ændringer til servicelovens regler om magtanvendelse. Hensigten med lovændringen var blandt andet at udvide adgangen til magtanvendelse for at sikre hensynet til andre og for at sikre at personalet på fx botilbud får bedre rammer til at drage omsorg for svage borgere.

    Et forslag til en større reform af betingelserne for flytning uden samtykke udgik af lovforslaget efter protester fra mange sider. Der skete dog alligevel ændringer af reglerne om flytning uden samtykke, som kan få reel praktisk betydning.

    Også reglerne om de øvrige magtanvendelsesbeføjelser (bl.a. fastholdelse, særlige døråbnere, låsning og sikring af døre m.m.) blev udvidet, ligesom der blev indført nye beføjelser, fx Anvendelse af situationsbestemt kamerakig.

    Med lovændringen etableres også Det Socialfaglige Nævn vedrørende Magtanvendelse over for Borgere med Handicap, der får afgørelseskompetencen for særligt indgribende former for magtanvendelse.

    Reglerne om indberetning ændres på visse punkter, og der kommer nye indberetningsskemaer.

    Vi gennemgår lovændringerne i hovedtræk med fokus på deres praktiske betydning, samt ikrafttrædelses- og overgangsbestemmelserne.
  • 12:00
    Frokost
  • 12:45
    Eftermiddagens program
    Magtanvendelse må aldrig stå i stedet for faglighed – den del kan vi nok alle blive enige om. Men hvad gør man så, når metodeloftet er nået og affektniveauet rammer kaos hos både borger og omsorgsgiver?

    Dette og meget mere drøftes på den sidste del af temadagen, når vi via socialpædagogiske metoder som KRAP, Low Arousal og personcentreret omsorg, arbejder med nogle af de dilemmaer som deltagerne står med i deres daglige praksis.
  • 15:15
    Tak for denne gang

Vil du vide mere?

Kontakt os i dag