NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Unik kobling mellem teori og praksis

På Kommunom og Sundhedskommunom er vi både stolte og meget glade for det engagement og den faglighed, som underviserne lægger i uddannelserne.

Det er undervisere, som samtidig er kommunale og regionale eksperter og praktikere, der er med til at udvikle og vedligeholde Kommunom- og Sundhedskommunomuddannelsens moduler. Det gør de primært i faglige arbejdsgrupper, og de gør det på undervisermøder.
I september havde Kommunomuddannelsen inviteret til undervisermøde for alle undervisere fra modulet Forvaltning i kommuner og regioner.

Unik kobling mellem teori og praksis

I sin velkomst sagde uddannelsesleder Marna Thymann bl.a.:
- Det er jer undervisere, som gør vores uddannelse til noget særligt. I trækker med jeres daglige virke i kommuner og regioner praksis ind i undervisningen, på en måde som kun I kan. I kender og forstår de studerendes dagligdag og problemstillinger og kan derfor koble teori og praksis på en helt unik og meget værdifuld måde.

Kærkomment møde

På mødet var der nok af spørgsmål, så snakken og diskussionerne gik livligt: Er der sket nyt, som skal med i undervisningen? Er litteraturen stadig fuldt relevant? Hvad siger censorer og undervisere til eksamensopgaverne og de studerendes niveau? Har nogle af jer gode ideer og indspark til en spændende undervisning? Hvilke problemer støder underviserne på, og har I andre løsninger eller ideer, som kan bruges?
På programmet var fagbeskrivelser, litteratur, opgaver, eksamen og ikke mindst sparring og udveksling af erfaringer og gode ideer.
Forvaltning i kommuner og regioner er et af de moduler, som alle Kommunomer har på deres uddannelsesbevis. Altså et obligatorisk modul, hvor vi har mange studerende og derfor også mange hold og undervisere. Alligevel er det sjældent, at en underviser i Forvaltning i kommuner og regioner møder en underviserkollega fra samme fag, når de er ude på COKs uddannelsessteder. Undervisermødet er derfor en kærkommen lejlighed til at erfaringsudveksle og afstemme undervisningen og modulets niveau og krav.

Arbejdsgruppe og fagansvarlig

De overordnede beslutninger om modulets indhold, opgaver, eksamen og litteratur tages af en arbejdsgruppe på fire aktive undervisere og en chefkonsulent fra COK. Blandt dem har COK udpeget en fagansvarlig. 
Undervisermødet, hvor alle undervisere inviteres, er et af de steder, hvor arbejdsgruppen bliver inspireret og udfordret. Det er her, hvor de står på mål for gruppens arbejde og uddyber, hvorfor fagbeskrivelsen og dermed kravene til modulet er, som de er.
Den fagansvarlige for Forvaltning i kommuner og regioner er juridisk konsulent Jørn S. Petersen fra Esbjerg Kommune. Han beskriver bl.a. sin opgave som via arbejdsgruppen at sikre det faglige niveau. Og med baggrund i sit daglige virke i en kommune at have fingeren på pulsen og tænke praksis og teori sammen.
Han har også en særlig rolle i at bistå COK med hele tiden at holde underviserne opdateret om nyt, som kan vedrøre modulet.

Udbytterigt

Efter en dag med gode diskussioner og erfaringsudveksling både i mindre grupper og i plenum kunne underviserne tage hjem med et større netværk, ny inspiration og måske en ide til en anden tilgang til en aktuel udfordring.
Da der blev sagt farvel, lød det fra flere sider, at det havde været et godt og udbytterigt møde.