Signaturydelser fra Komponent
Komponents signaturydelser er fast tilbagevendende forløb, som både trækker på et mangeårigt behov, og som hele tiden udvikles og fornyes i takt med, at den kommunale og regionale virkelighed udvikler sig. Det er forløb, hvor praksis, teori og nyere forskning mødes og bidrager til at skabe nye muligheder for den enkelte deltager såvel som for den kommunale eller regionale organisation.
Det gælder uanset, om du deltager på en af vores formelt kompetencegivende uddannelser – Den Offentlige Lederuddannelse eller Kommunomuddannleserne – på vores kortere læringsforløb eller på en af vores årlige konferencer.
Se Komponents signaturydelser nedenfor – og klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
Den Offentlige DPO-uddannelse – databeskyttelse og informationssikkerhed i offentlige myndigheder
Understøt den offentlige organisations arbejde implementering af databeskyttelse og informationssikkerhed. Uddannelse for DPO’er og alle der arbejder med GDPR, it og sikkerhed.
Den Offentlige Proceslederuddannelse®
Facilitering og procesforståelse - når du skal skabe resultater gennem andre. 4x2 dage målrettet medarbejdere og ledere i den offentlige sektor.
- 04.03 - 28.05.2025
- 04.03 - 27.05.2025
Den Offentlige Projektlederuddannelse®
Dygtige projektledere er et vigtigt fundament for fortsat udvikling og innovation i den offentlige sektor.
- 29.01 - 24.04.2025
- 26.02 - 15.05.2025
Folkeskolen - den administrative medarbejders faglige og personlige udvikling
Ved siden af læreren, skoleledere og forældrene står skolesekretæren - og udgør et fundament på skolen! Ses vi i Middelfart i efteråret 2024?
Ledelse uden formelt personaleansvar
Du er ikke leder – men du udøver ledelse hver dag, når du prioriterer og koordinerer hverdagens opgaver.
- 26.11 - 28.11.2024
- 06.05 - 08.05.2025
Sådan navigerer du i en politisk styret organisation
Det stiller høje krav til embedspersoner, sekretariatsmedarbejdere og faglige ledere og medarbejdere at understøtte politikerne i deres arbejde.
Ingen politikere er ens, men alle politikere skal klæd
- 13.03 - 14.03.2025
Samarbejdet mellem udvalgsformand og direktør
Har I fået nye konstellationer af udvalgsformand og direktør? Skab et fælles ståsted om det fremtidige samarbejde med et seminar for udvalgsformand og direktør.
Der findes masser af tilbud til dig, der er optaget af at dygtiggøre dig i dit lederskab. Men færre har fokus på og hjælper dig i din hverdag som leder i en offentlig og politisk styret kontekst.
Vi bilder os ikke ind, at vi ved ALT om ledelse, men vi ved noget om, hvad det vil sige at være leder i en offentlig sammenhæng - i en kommune, på et sygehus eller i en styrelse. Og vi kan hjælpe dig, hvad enten du er på vej til dit første offentlige lederjob, er helt ny leder eller har mange års ledererfaring.
Hos COK kan du tage en fuld offentlig diplomlederuddannelse (60 ECTS), og du kan vælge at sammensætte din lederuddannelse, så den passer til dig og dine behov. Vi har mere end 30 moduler at vælge imellem.
Med Kommunomuddannelsen på akademiniveau får du:
- En administrativ videreuddannelse, der matcher dine og din arbejdsgivers behov
- Faglige og metodiske kvalifikationer til at analysere og vurdere kommunale og regionale administrative problemstillinger
- Kompetencer til at foretage selvstændig og korrekt sagsbehandling
- Kompetencer til at indgå i ledelses- og samarbejdsrelationer
- En uddannelse som er specialdesignet til ansatte i kommuner og regioner
- Studievejledere som er til stede på alle undervisningssteder, så de kan rådgive dig om studievalg og eksamen og vejlede dig i forbindelse med tilmelding og aflevering af opgaver
- En fleksibel uddannelse med mere end 15 forskellige valgfrie moduler, så du kan tone uddannelsen til dine daglige opgaver og din karriereudvikling En uddannelse som er adgangsgivende til en lang række uddannelser på diplomniveau.
Kommunomuddannelsen består af tre grundmoduler, to valgfrie moduler og et afgangsprojekt. Til lægesekretærer og administrativt personale på sygehuse og lægecentre tilbyder vi desuden Sundhedskommunomuddannelsen.
Bedre Borgerdialog – skræddersyet kulturforløb
Et forløb om Bedre Borgerdialog styrker indsatsen omkring de strategiske målsætninger for den kommunale borgerdialog. Forløbet, som afholdes i egen kommune, styrker samtidig medarbejdernes samarbejde og trivsel og fører til, at borgerne oplever en professionel og imødekommende rådgivning.
Borgerkontakten, som vi kender den i dag, er under forandring. Stadig flere borgere betjener sig selv digitalt og benytter sig derfor kun af den nære og personlige borgerservice, når der er behov for særlig støtte. Og her forventer borgeren naturligvis at blive set, hørt og forstået.
Det stiller store krav til medarbejderne, som – udover at være skarpe på regler og lovstof – også skal formå at:
- afkode borgerens individuelle behov og livssituation
- kommunikere i øjenhøjde uden at gå på kompromis med lov og faglighed
- samarbejde og finde veje til løsninger sammen med borgeren.
Med udgangspunkt i konceptet Bedre Borgerdialog understøtter Komponent kommunen i at udvikle den nære borgerbetjening og øge borgernes tilfredshed med kommunen. Bedre Borgerdialog styrker indsatsen med at nå de strategiske målsætninger for kommunens borgerbetjening samtidig med, at I styrker medarbejdernes samarbejdsmuskel og øger trivslen.